© 2017 Janine Lamers.       Kunstzinnige Levens Counseling Noordwijk (ZH)

 • Grey Facebook Icon
 • Grey Twitter Icon
 • Grey Instagram Icon

Kunstzinnige Levens Counseling Noordwijk (ZH)

Verken jezelf...

word je meer bewust wie je bent

 

Kunstzinnige Levens Counseling

Wat is het en wat doet het?

Kunstzinnige levens counseling is een manier om op een creatieve wijze te werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling.

Het geeft je meer rust en duidelijkheid in je leven, daarnaast bevordert het een harmonisch samen gaan van lichaam en geest, er komt meer balans. Je gaat anders naar levensomstandigheden kijken en vindt nieuwe manieren om met de dingen om te gaan. Sommigen omschrijven het als een hulp bij zelfstudie.

 

Voor wie?

 

Voor als je...

 • behoefte hebt aan lichamelijke ontspanning

 • rust wilt in je hoofd

 • in je eigen kracht wilt komen te staan

 • op een meer intuïtieve en creatieve manier in het leven wilt staan

 • je zelfinzicht wilt vergroten

 • steeds tegen dezelfde dingen aan loopt

 • inzicht wilt krijgen in je ontwikkelde gedragspatronen

 • moeite hebt met het verwerken van gebeurtenissen

 • het gevoel hebt vast te zitten

 • op zoek bent naar antwoorden

 • of als je kompasnaald is gaan tollen

 

Soms sta je vast en schotelt het leven je situaties voor waar je even totaal geen raad meer mee weet of je merkt dat je steeds weer tegen dezelfde dingen aanloopt. Hoe kom je hier uit? Hoe ga je er mee om? Of waarom wil het steeds maar niet lukken? Waarom overkomt jou dit? Wie ben je eigenlijk?

Allemaal lastige vragen, waar niet direct antwoord op te vinden is.

Samen kunnen we op ontdekkingstocht gaan naar de juiste antwoorden d.m.v. Kunstzinnige Levens Counseling. Het creatief en beeldend werken is helend voor lichaam en geest, ontspant en bevordert de balans.

Hoe gaat het?

 

Na het doen van een ontspanningsoefening (d.m.v. visualisatie) ga je op een creatieve en meditatieve manier aan de slag met teken- en schilder- of boetseeropdrachten. De oefeningen stimuleren onze rechter hersenhelft. Deze kant van ons brein bezit kwaliteiten die ons in staat stellen antwoord te vinden op vragen waar het rationeel denken geen antwoord op weet. Zo komt er een verbinding tot stand met een onbewust gedeelte, waardoor het creatieve werkstuk een brug naar meer inzicht wordt.

De counselor zoekt de juiste opdrachten die passend zijn voor jouw situatie, zodat je werkstukken ook als brug kunnen gaan functioneren. Alle aangeboden oefeningen zijn erop gericht een innerlijk groeiproces te stimuleren.

Je gemaakte werkstukken staan centraal in de gesprekken en verschaffen, op een vaak speelse en komische wijze, vele inzichten. Je leert dus door en van je eigen creaties en de counselor stelt vragen om dit proces te stimuleren.

Alle antwoorden die we zoeken liggen in ons zelf verborgen, het is alleen de kunst om ze te ontdekken!

 

Wat is een counselor?

 

Een counselor, is iemand die als het ware een eindje met je mee loopt. Soms is hij of zij ook wel een laagdrempelige hulpverlener te noemen bij vragen met een meer emotionele of psychosociale achtergrond.

 

.

 

“Kunst geeft niet het zichtbare weer, kunst maakt het onzichtbare zichtbaar”

(Paul Klee, 1879-1940)

Cursussen

De cursus: "Wie ben ik?"

 

Speciaal ontwikkeld voor mensen die op een speelse en luchtige manier méér over zichzelf te weten willen komen.

 

De cursus “wie ben ik?” geeft je op een leuke en kunstzinnige manier meer inzicht in wat er in je omgaat, waar dat vandaan kan komen en wat je er mee kunt. Kortom het brengt bewustwording en daarbij ook nog eens lichamelijke ontspanning, want we starten met een ontspannende meditatie oefening.

Het mooie is dat je echt helemaal geen creatief talent nodig hebt, iedereen die een krijtje vast kan houden kan eraan meedoen. Soms gaan we zelfs met de ogen dicht tekenen of kleien!

Er zijn veel oefeningen bij die in alle rust worden uitgevoerd (bijvoorbeeld nat in nat schilderen), maar ook snelle krijt tekeningen of het maken van een tekening op een meer symbolische wijze. 

(zie voorbeeld tekening hieronder)

Het aantal deelnemers per cursusblok is beperkt, waardoor er naast het creatieve bezig zijn ook nog voldoende ruimte en aandacht over blijft voor de gemaakte werkstukken. Het gaat beslist niet om een mooi eind resultaat, maar veel meer om wat het werkstuk je te vertellen heeft.  

 

Er zijn cursussen op:

 

- Woensdagochtend (om de week)

  09:00 - 11:30 u.

- Donderdagavond (om de week)

  19:30 - 22:00 u.

 

Aantal bijeenkomsten: 10 (van 2½ uur) Maximaal 6 personen per groep.

Prijs inclusief alle materialen, koffie en thee € 280, -*

Privé Sessies

Individuele begeleiding.

 

Het is ook mogelijk om, in plaats van in een groep, één op één begeleiding te krijgen. Een individuele begeleiding is een speciaal op jou afgestemd traject, van minimaal 8 sessies.

Hieraan vooraf gaat een gesprek, waarin we kennismaken en samen een zo goed mogelijk beeld proberen te krijgen van wat je bezig houdt of waarover je een vraag hebt.

Dit kennismakingsgesprek is gratis.

 

Het kan zijn dat je tijdens de sessies het advies krijgt om ook thuis met een oefening door te gaan of dat je een opdracht krijgt die je thuis mag gaan uitwerken.

 

De data zijn op afspraak, zoals het jou het beste uitkomt. Prijs per sessie van 2½ uur € 48,50* Alle materialen zijn inbegrepen.

 

Moet ik kunnen tekenen?

 

Nee, het is helemaal niet belangrijk of je tekentalent hebt. Je wordt niet beoordeeld en het is ook niet van belang of iets mooi is of niet.

Het gaat er om wat het werkstuk je te zeggen heeft, dat betekend vaak dat je anders leert kijken naar je creatie. Het is meer kijken met je hart en het gevoel aan het woord laten.

* Prijzen 2018, incl. 21% BTW,

   wijziging mogelijk.

Praktijk informatie

 
 

Cursussen en Privé Sessies

De kunstzinnige levens counseling die in deze praktijk wordt toegepast is een eenvoudige vorm van zeer laagdrempelige hulpverlening op basis van creatieve en kunstzinnige therapie en psychosynthese.

Psychosynthese

Psychosynthese wordt ook wel “psychologie met een ziel” genoemd. De grondlegger Roberto Assagioli ging er vanuit dat het menselijk bewustzijn niet alleen wordt beïnvloed door zaken uit een onder bewustzijn, maar ook door ingevingen en inspiraties uit een hoger bewustzijn. Als we hier aandacht aan besteden brengt dit ons hoofd en hart in een goede samenhang en werken we aan meer bewustwording.

Beroepsgeheim

Alles wat tijdens de sessies besproken wordt valt onder het beroepsgeheim waar de counselor zich aan moet houden.

Er wordt geen informatie verstrekt aan partner, familie of wie dan ook.

 

Wie geeft het?

Janine Lamers. Bachelor of Art, gecertificeerd Kunstzinnig Levens Counselor, Reiki Master, hoog sensitief en een beelddenker. Zij vindt respect, aandacht, empathie, zien met het hart en mededogen heel belangrijk.

 

In de loop der jaren zag ze, tijdens haar werk als beeldend kunstenaar en docent tekenen en schilderen, hoe kunstzinnige activiteiten een positieve invloed kunnen hebben op ons welzijn. Het zelf genezend vermogen wordt gestimuleerd, de moed getraind, emoties verwerkt, holistisch denken gestimuleerd, en nog veel meer.

Doordat Janine ook steeds meer op een intuïtieve wijze ging schilderen leerde ze de betekenis van symboliek en vormentaal begrijpen. Vol verbazing kwam ze in een geheel nieuwe wereld terecht. Intuïtief blijken wij namelijk zoveel te "weten" en deze intuïtie put uit universele wijsheid!

 

Zoals bij zovelen kwam er ook in haar leven een crisis periode, waardoor ze zelf de helende werking van creativiteit kon ondervinden. Ze werd er als het ware met de neus opgedrukt hoe waardevol dit is en dat het ook werkelijk werkt.

Door de nood gedwongen ging ze zich in korte tijd sterk ontwikkelen, werd ze zich meer bewust en kwam er weer wat evenwicht. Ze behaalde in die periode Reiki I en II en wat later ook haar Master, volgde cursussen in vele Meditatie Technieken en verdiepte zich in de psychologie.

Uiteindelijk besloot ze de Voortgezette Opleiding Kunstzinnige Levens Counseling te gaan volgen. Deze opleiding is geheel gericht op het doen van kunstzinnige oefeningen, het ontwikkelen van de intuïtie, het leren begrijpen en onder woorden brengen van beeldtaal, het ondergaan en het hanteren van beeldende middelen als therapeutische werkwijze. Zo verkreeg zij veel kennis en kunde voor het kunnen begeleiden van anderen als counselor.

 

Waar worden de sessies gegeven?

In het atelier JIL’s Art, aan de rand van Noordwijk, met uitzicht op de duinen en parkeren op het terrein.

Voor meer informatie en afspraken: 06-246 975 66,  info@janinelamers.nl of vul hieronder het contactformulier in.

Lid van CLC, vereniging van Creatieve Levensloopbaan Coaches en Counselors.

Ingeschreven bij de KvK: 27332462

Janine Lamers, Kunstzinnig Levens Counselor, Noordwijk (ZH)

06-24697566 of info@janinelamers.nl

Contact

Voor meer info over Janine Lamers en haar werk als beeldend kunstenaar ga naar:

 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now